Gustav Piekut vinder DR P2’s Talentpris

mandag 10. februar, 2020

“Så er alle årets modtagere af P2 Prisen 2020 fundet og blevet hyldet.

Lørdag aften holdt P2 sin årlige klassiske musikfest i DR Koncerthuset, hvor det forgangne års mange musikalske oplevelser blev fejret. Og samtidig blev der sat navn på de sidste to af de i alt ni P2-priser, der er blevet uddelt i år. De andre modtagere er blevet afsløret i løbet af de seneste måneder, og flere af dem var også på scenen ved prisfesten.

Vært Stine Rosengren havde knapt budt velkommen til aftenen i Koncertsalen og direkte på P2, før det blev afsløret, at den unge pianist Gustav Piekut bliver årets modtager af ’P2 Talentprisen’.

24-årige Gustav Piekut er vokset op i Kolding, han begyndte at spille klaver som 6-årig og debuterede med Sønderjyllands Symfoniorkester som 12-årig. I dag studerer han på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, og sidste år udsendte han sit debutalbum med Beethovens ’Diabellivariationer’.

– Gustav Piekut har i de seneste år markeret sig som en usædvanlig og indlysende begavelse på sit felt. At træde ind på den internationale musikscene med så dristigt et debutprojekt som en indspilning af Beethovens notorisk krævende ’Diabellivariationer’, inden man overhovedet har færdiggjort sine studier, er ambiøst. Men resultatet viser, som alt andet, Gustav Piekut træder frem med, at vi i denne unge musiker har fået en ny, dansk pianist, der både mener det alvorligt med musikken og er i stand til at indfri de høje krav, han stiller til sig selv, lød det i motiveringen fra P2 Prisens fagjury.

Gustav Piekut kvitterede for prisen ved at spille Claude Debussys ’L’isle joyeuse’ og Beethovens ’Bagatel, opus 126, nr. 2’.

P2 Talentpris-modtageren kan også høres i ’P2 Koncerten’ den 13. februar og den 16. marts, hvor han byder på henholdsvis Beethovens ’Diabelli-variationer’, Debussy og Schubert.”

Link: www.dr.dk