Beethovens Kejserkoncert i Tyskland

tirsdag 5. december, 2023

I næste uge kan man høre Gustav Piekut spillede Beethovens elskede 5. Klaverkoncert — også kendt som “Kejserkoncerten” — med Magdeburgische Philharmonie og Maestro Johannes Fritzsch. Det foregår i Theater Magdeburg. Mere info i kalenderen.

Koncertoptagelse i Danmarks Radio med Goldmund Kvartet

fredag 21. juli, 2023

D. 14. juli spillede Gustav Piekut, som en del af hans tour med den unge talentfulde strygekvartet fra Tyskland, Goldmund Quartet, en koncert på festivalen Kolding i Toner. Koncerten blev sendt i Danmarks Radio P2. Foruden Dvořák’s vidunderlige klaverkvintet kan man høre soloværker af Debussy og Rachmaninov på det følgende link:

www.dr.dk

Interview med Gustav Piekut

søndag 16. juli, 2023

Det uafhængige onlinemagasin POV International har udgivet et portræt af Gustav Piekut, der i små videovignetter fortæller om musikken og livet som pianist. Portrættet er produceret af Ole Blegvad.

POV International

Stor succes i Slovakiet med Prokofjevs 3. Klaverkoncert

mandag 15. maj, 2023

Gustav Piekut spillede Prokofjevs krævende 3. Klaverkoncert med Slovak State Philharmonic Orchestra Kosice med Christian Øland som dirigent. Efter koncerten skrev kulturmediet Moja Kultura:

“Han kan spillede med bemærkelsesværdige nuancer af lyd — så kontrolleret, at man oplevede den berømte stilhed i salen under pianissimopassagerne. Det var en virkelig brillant opførelse, spillet i tempi, så man holdt vejret. (…) Prokofiev, spillet af de to danske kunstnere, blev til en urkraft, dernæst en behagelig rapsodi, dernæst humoristisk, brillant virtuost og følsom lyrisk spillet — smukt forløst af solisten”